Inspiratiemiddag 2021 'Kansengelijkheid: impuls voor cultuuronderwijs'

Op woensdagmiddag 29 september 2021 organiseert CultuurStation de inspiratiemiddag 'Cultuuronderwijs: Impuls voor kansengelijkheid'.

Het programma vindt plaats in Parktheater Eindhoven* van 14:15 tot 19:00 uur. Ons hele netwerk is van harte uitgenodigd: leerkrachten, docenten, ICC-ers, directeuren, educatiemedewerkers, kunstvakdocenten en pabo-studenten en medewerkers van culturele instellingen.

Kansengelijkheid speelt een belangrijke rol binnen de onderwijsvernieuwingen de komende jaren, binnen Cultuureducatie met Kwaliteit en curriculum.nu, ingegeven door brede, maatschappelijke ontwikkelingen.  

Op 29 september willen we graag naar het hart van de kwestie: verschillen waarderen. Want we verschillen van de ander, daarin zijn we hetzelfde. Dat begint bij bewustwording, van de hokjes waarin we denken en leven, en hoe we daar (onbewust) naar handelen. Hoe zit dat in jouw hoofd, schoolteam of instelling? Zijn wij een rolmodel voor leerlingen...? Want inclusie, dat moet je vooral ook doén. Samen met een bezield gezelschap experts op het gebied van intersectionaliteit, diversiteit en inclusie gaan we op onderzoek uit. Durf jij te komen?

Schrijf je nu hier in voor de Inspiratiemiddag!

Foto: Marcel van den Bergh