CMK

Werktuig - PNTheater

Werktuig is een mysterieuze en speelse verteltheatervoorstelling over vriendschap, fantasie,nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Twee spelers vertellen een verhaal, dat zij muzikaal begeleiden met geluiden van gereedschappen. 

Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan.
Jan neemt hem op sleeptouw en samen ontdekken de jongens een verlaten schuur. Op een nacht kijkt Erik met zijn verrekijker uit zijn raam en ziet er licht branden. Het wordt echt spannend als ze een opdracht vinden!

De jongens gaan op onderzoek naar de geheimzinnige bewoner. Steeds is er een nieuwe opdracht die Erik en Jan moeten uitvoeren. Al snel verliezen ze zich in hun eigen verbeelding. Totdat de werkelijkheid hen inhaalt.

Over het gezelschap
PNTheater vertelt spannende verhalen die balanceren tussen fantasie en realiteit.
Oprichters Joeso Peters en Silas Neumann vonden elkaar al spelend en ontdekten een gedeelde voorliefde voor vertel- en objectheater. Zij hebben in 2018 hun krachten gebundeld en zijn samen nieuwe voorstellingen gaan ontwikkelen. Peters die ook als componist werkzaam is, creëert muziek en samen zoeken Neumann en Peters naar muzikaliteit in beeld, tekst en geluid. Het resultaat is een voorstelling die speels maar ook geconcentreerd is en waarbij de kijker op ongedwongen wijze mee wordt genomen in de verbeelding.

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Theater

Data

26 en 27 oktober 2020 (op school voor groep 5-7) en 27 mei 2021 in het theater voor groep 8