Vogue & Waacking

Misschien kun je best goed dansen, maar mag het een onsje vrouwelijker. En vooral met meer lef. Zou je dat willen, dansen zoals Madonna in haar videoclips? In deze workshop laat je dat gebeuren! Je leert dezelfde stijlen die zij perfect beheerst. En dat is meer dan alleen techniek. Je leert ook iets uitstralen, iets vrouwelijks, iets brutaals, kom maar op, hier ben ik. Echt gaaf om dat samen met vriendinnen of collega's te doen. Laat het maar zien op het eerstvolgende feest!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

Dit is een dansworkshop. Vogue-ing en Waacking zijn dansstijlen waarbij vrouwelijke bewegingen centraal staan. Daarom zijn het vaak meisjes en vrouwen die voor deze workshop kiezen. De poses zijn hoofdzakelijk gebaseerd op die van de modellen op de cover van het tijdschrift Vogue. Vandaar ook de naam. ‘Waacking’ is een dansstijl die is afgeleid van jazz dance en locking. In de workshop krijgen de deelnemers al oefenend de beide dansvormen uitgelegd. Zo leren ze op een vrouwelijke manier te dansen en zelfvertrouwen uit te stralen.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf  opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Dans

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit

Data

In overleg