Tussen Kunst & Klank

Hoe uitdagend kan het zijn om naar muziek te luisteren in een ruimte waar je eigenlijk in stilte hoort te kijken? Tussen Kunst & Klank laat jongeren ervaren dat live muziek gespeeld door ensembles van philharmonie zuidnederland in het museum hen anders laat kijken én luisteren. 

De musici hebben composities uitgekozen bij de kunstwerken die in de zaal hangen en een museumdocent daagt de leerlingen met gerichte opdrachten uit om te onderzoeken of en hoe muziek het kijken beïnvloedt. Tussen Kunst & Klank is een vakoverstijgend programma dat bij uitstek past in het curriculum van CKV. Receptieve kunstbeleving en reflectie staan centraal. Voor leerlingen met een muziek- of kunstprofiel is het een unieke ontmoeting met professionele musici in de bijzondere omgeving van het museum. Een ervaring die je in de klas nooit kunt bereiken!

Je kunt deze ervaring voor de leerlingen mogelijk maken door op het inschrijfformulier aan te geven in welk museum je deze bijzondere ontmoeting zou willen laten plaatsvinden. Voorheen waren we bijvoorbeeld te gast in Het Noordbrabants Museum, Breda Museum,  Museum De Domijnen, het Cuypershuis en het Bonnefantenmuseum.

Maak het op maat!

De musici kunnen rekening houden met een thema dat op school centraal staat. In de meeste musea is het mogelijk om aansluitend een tekenopdracht uit te voeren.

Leerdoelen

Analyserend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

VO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Beeldend
Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Kritisch denken
Communiceren

Data

In overleg met de school en het museum