The Dome, augmented reality workshop met je iPad!

Augmented Reality workshop met je iPad

Deze workshop is speciaal bedoelt voor scholen met Ipads. Wil je de Ipad een een keer op een geheel nieuwe manier inzetten in de klas? Tijdens deze workshop maken de kinderen aan de hand van een thema wat speelt op school een eigen Augmented Reality wereld. Na afloop van de workshop blijft de app op de Ipad staan zodat je de app kan blijven inzetten!

The Dome is een workshop waarbij de fantasiewereld van kinderen tot leven komt! Dit alles door middel van de Augmented Reality techniek. Deze techniek zorgt er voor dat met een mobiel of tablet de digitale en echte wereld samen komen.

Tijdens deze workshop mogen kinderen een eigen AR-wereld vormgeven. Dit doen ze door middel van het maken van tekeningen. Deze tekeningen worden gedigitaliseerd en via onze app in de virtuele ruimte geplaatst. Vervolgens kunnen we met de kinderen door school lopen om op ontdekkingstocht te gaan in hun eigen gemaakte wereld. De kinderen kunnen op zoek gaan naar hun eigen gemaakte object en hiermee op de foto gaan.

Je kan de workshop koppelen aan een thema wat speelt op school. Maak een AR quiz over dino’s of maak bijvoorbeeld een virtuele expositie. Je kan bij elk thema bijpassende objecten knutselen, informatie over het object toevoegen en deze plaatsen in de Dome. Een pretpark, een echte jungle compleet met tijgers of een onderwaterwereld, alles is mogelijk!

 

NB: voor deze workshop zijn 6 ipads nodig

Leerdoelen

Analyserend
Creërend

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Beeldend
Kunst en Technologie

21ste eeuwse vaardigheden

nvt

Data

het gehele jaar door op aanvraag