CMK

STRP Festival

STRP SCHOOL organiseert rondleidingen en workshops voor het basis- en voortgezet onderwijs tijdens STRP Festival. Daarnaast zijn er aanvullende lesprogramma's voor in de klas die door de docent zelf kunnen worden uitgevoerd of door een STRP SCHOOL workshopdocent. Hiermee maken we een bezoek aan STRP Festival nog leerzamer en leuker!

STRP Festival

In Hoofdstuk 3 van STRP, de nieuwe periode die nu begint, wordt de Biënnale structuur losgelaten en wordt STRP omgebouwd tot een meer doorlopend meerjarenprogramma. STRP zal vaker actief en aanwezig zijn in de stad met kleine en intieme events maar het hoogtepunt van het programma is en blijft STRP Festival. De onderdelen, die samen STRP Festival vormen, blijven ongewijzigd: een expositie met (interactieve) installaties en mediakunst, een Conferentie met nationale en internationale sprekers, een uitgebreid educatie-programma en een spannende muziek- en performance programmering. In oktober zullen de eerste namen van kunstenaars en sprekers bekend zijn en in de loop van november zullen we het hele programma presenteren.

Educatieprogramma: STRP SCHOOL
STRP SCHOOL leidt groepen rond langs de veelal interactieve installaties en kunstwerken van STRP Festival. Een zeer levendige tour waarin je vooral veel zelf mag doen. Voor of na de rondleiding kan een complementerende workshop worden gevolgd.

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Beeldend
Design
Mediacreativiteit
Overige

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken
Digitale geletterdheid

Data

STRP Festival 1 t/m 4 april 2019, planning les in de klas in overleg