Straatvuil 1.0 (percussie workshop)

‘De potten pannen in het keukenkastje zullen nooit meer hetzelfde zijn.’

 

‘Straatvuil’ is een actieve en energieke workshop waarbij de deelnemer wordt uitgedaagd in creativiteit. Je leert creatief om te gaan met spullen die in eerste instantie straatvuil lijken.

 

Wat ga je doen:

‘Straatvuil’ is een percussieworkshop zoals je die niet eerder hebt meegemaakt. Tijdens deze workshop leer je samen te werken om tot een gezamenlijk ritme te komen. Je gaat samen muziek maken, op alles behalve instrumenten. Met de populaire percussiegroep STOMP als inspiratie gaat de groep, samen met de docenten van POPEI, aan de slag om klank en ritme te onderzoeken en te ontdekken. Door samen ritmes te maken leer je naar elkaar te luisteren en elkaars inbreng te waarderen.

Onze docenten: POPEI kiest hiervoor muzikanten met een hart voor educatie. Zij zijn de zaaiers van dat eerste zaadje dat gepland zal worden. Zij werken vanuit een grote behoefte om muziek te delen en te ontdekken. Hierin zijn zij altijd op zoek om een link te maken met het onderwijs en de veranderende wereld om hen heen. Nieuwsgierigheid, enthousiasme en creativiteit zijn hierin de drijfveren. POPEI biedt onderdak voor deze vakkundige en eigenwijze docenten. Wilt u graag meer weten over educatie bij POPEI of u wilt uw klas inschrijven voor een van de workshops? Neem dan contact met ons op! workshops@popei.nl

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken

Data