CMK

Romeo is op Julia & Layla op Majnun - TG Witte Raaf

Witte Raaf vermengt Shakespeare’s ‘Romeo en Julia’ met de oosterse gedichten over ‘Layla en Majnun’ van de Perzische dichter Nizami. Deze wereldberoemde oosterse en westerse liefdesverhalen kruisen elkaars pad in deze nieuwe muzikale voorstelling.

Romeo en Majnun, twee jongens die op zoek zijn naar hun grote liefdes. Ze bezingen hun Julia en Layla vol passie, onhandigheid en haantjesgedrag. Met gedichten en gitaren brengen zij hun meisjes tot leven.
Romeo strandt met zijn kapotte brommer bij de schuilplaats van Majnun. Beide jongens zijn op de vlucht, omdat hun liefde hen verboden wordt. Hun ideeën en de werelden waar ze vandaan komen verschillen, maar ze begrijpen elkaars honger naar liefde als geen ander. Wat zou je doen als je haar weer ziet? Wat zou je zeggen? Ze staan beiden midden in hun beroemde verhaal en nu fantaseren ze samen hun toekomst bij elkaar.

Bij deelname vanuit aanbod Regeling CmK wordt er door het gezelschap een voorbereidende/reflectie workshop in de klas gegeven (60 minuten)

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

Data

18 en 19 maart 2019