ROBOTS doe expo

Robot Love Academy is het educatieprogramma van de expo experience Robot Love. Tijdens de expositie is er een speciaal programma voor scholen om leerlingen kennis te laten maken met wat er nu speelt in de actuele kunst en op het vlak van technologie. Jongeren worden geprikkeld om na te denken over de impact van technologische ontwikkelingen op de maatschappij en ons menszijn.

Speciaal voor het primair onderwijs hebben SETUP en De Vrijstaat in samenwerking met kunstenaar Casper de Jong de ‘doe-expo’ ROBOTS ontwikkeld voor groepen 5-8 van het primair onderwijs.  In de tentoonstelling ga je met Casper mee op tijdreis om alles te leren over de relatie tussen mens en mane. Aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten kunnen leerlingen experimenteren en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.

In het speciale ROBO-lab krijgen leerlingen een labjas, veiligheidsbril en een chip-tattoo; Opereren op een robot, je smartphone in een echte vriend veranderen of  elkaar programmeren alsof je zelf een robot bent: het kan allemaal!

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Beeldend
Design
Overige

Data

van 15 september t/m 2 december Campina Melkfabriek Eindhoven