CMK

Ritme en slagwerk van TROMP

TROMP Percussion Eindhoven, een biënnale die elk even jaar in november in het Muziekgebouw plaatsvindt, is een groot Festival met een internationaal Concours gericht op slagwerk. Daarnaast biedt TROMP educatieve programma's aan. Het programma Ritme en slagwerk van TROMP is een samenwerkingsproject van TROMP en Fort van de Verbeelding, en omvat drie programma's.

1. Het Schoolpleinorkest (Fort van de Verbeelding): een project waar de hele school van groep 1 t/m groep 8 aan mee doet. De kinderen spelen op typische Fort-instrumenten als gestemde steigerbuizen, cementkuipen, gestemde bierflessen en PVC-fluiten. Doel is de kinderen via slagwerk enthousiasmeren en warm maken voor muziek.

 

2. De Body Boem Big Band (Fort van de Verbeelding): een flitsend 1 dags-muziek-project waarin Fort met alle kinderen van de school werkt in drie groepen: de onder-, midden- en bovenbouw. In korte tijd wordt toegewerkt naar een samenbindend en hartverwarmend eindconcert op de school.

 

3. Beat Tunes (Fort van de Verbeelding): grooves en verschillende ritme-patronen voor onder-, midden- en bovenbouw worden vooraf aangeleerd en in een hele dag door de Fort workshopleiders in elkaar gevlochten met een eindconcert op school. De onder-, midden- en bovenbouw hebben allemaal hun eigen eenvoudige instrument als de Spoon, de Shizzle en het Beatblik die ze voorafgaand van afvalmaterialen maken.

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

nvt

Data

Hele schooljaar 2018-2019