POPEIgewijs (muziekoriëntatie workshop)

‘Na vandaag hoor ik overal muziek in!’

 

POPEIgewijs start bij het eerste begin. Passie, dat vuurtje van binnen, start met

een kleine ‘spark’. POPEigewijs is er om die ‘spark’ te ontsteken. Dat wordt niet

gedaan door enkel het aanleren van een instrument. POPEI is namelijk benieuwd

naar wat jij in te brengen hebt in muziek. Wat is jouw aandeel? Waar wordt jij enthousiast van en hoe kan je dat, samen met je klasgenoten, maken?

 

Is een muziekworkshop op authentieke wijze. POPEigenwijs start bij het eerste begin. Passie, dat vuurtje van binnen, start met een kleine ‘spark’. POPEigenwijs is er om die ‘spark’ te ontsteken. Dat wordt niet gedaan door enkel het aanleren van een instrument. POPEI is namelijk benieuwd naar wat jij in te brengen hebt in muziek. Wat is jouw aandeel? Waar wordt jij enthousiast van en hoe kan je dat, samen met je klasgenoten, maken? In het monumentale klokgebouw op Strijp-S werken de docenten vanuit een grote behoefte om muziek te delen en te ontdekken. Hierin zijn zij altijd op zoek om een link te maken met het onderwijs en de veranderende wereld om hen heen. Nieuwsgierigheid, enthousiasme en creativiteit zijn hierin de drijfveren. Deze missies worden doorgezet in de cultuur educatie tak van de instelling. POPEigewijs is een initiatief van POPEI als aanvulling op het muziekonderwijs en muziekeducatie-aanbod in de regio Eindhoven. POPEigenwijs start bij het eerste begin. Passie, dat vuurtje van binnen, start met een kleine ‘spark’. POPEigenwijs is in het leven geroepen om die ‘spark’ te ontsteken. Dat wordt niet gedaan door enkel het aanleren van een instrument. POPEI is namelijk benieuwd naar wat jij in te brengen hebt in muziek. Wat is jouw aandeel? Waar wordt jij enthousiast van en hoe kan je dat, samen met je klasgenoten, maken? Onze docenten: POPEI kiest hiervoor muzikanten met een hart voor educatie. Zij zijn de zaaiers van dat eerste zaadje dat gepland zal worden. Zij werken vanuit een grote behoefte om muziek te delen en te ontdekken. Hierin zijn zij altijd op zoek om een link te maken met het onderwijs en de veranderende wereld om hen heen. Nieuwsgierigheid, enthousiasme en creativiteit zijn hierin de drijfveren. POPEI bied onderdak voor deze vakkundige en eigenwijze docenten. Hoe ziet zo’n POPEigewijs workshop-dag er uit? Een workshop bestaat uit een dagdeel (een hele dag is in overleg ook mogelijk) op dinsdag en donderdag. De leerlingen worden op muzikale wijze ontvangen door de workshop docenten, waarna ze direct ondergedompeld worden in het thema van de dag. Na deze kickstart worden ze verwelkomt in het café waar ze, onder het genot van een kopje thee en iets lekkers, verdeeld worden in drie groepen. Iedere groep gaat met de workshop-docent mee naar zijn studio. Iedere studio is anders vanwege de verschillende ingangen die de workshop docenten nemen. Dit kan verschillen in materiaal (muziekinstrumenten), proces of het product waar de docent naartoe werkt. Aan het eind van de dag krijgt iedereen een kijkje in elkaars studio en is er ruimte voor een kleine presentatie.

Wilt u graag meer weten over educatie bij POPEI of u wilt uw klas inschrijven voor een van de workshops? Neem dan contact met ons op! workshops@popei.nl

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Communiceren

Data

op inschrijving