PO - Theater & Musical workshops

Hoe vertel je een verhaal zonder woorden? Hoe doe je de afwas als je verschrikkelijk boos bent? Hoe praat je tegen een droevige bezem? Deze vragen worden beantwoord in de workshops theater & musical. Onderzoek op een grappige manier de veelzijdigheid van emoties.

 

 

Drama is leuk, grappig, veelzijdig en soms confronterend. Het maakt zelfbewust en geeft inzicht in jezelf én in anderen. Hoe zet je een typetje neer op basis van je eigen karaktereigenschappen, en hoe maak je die zó groot dat het heel grappig wordt? Improviseren, experimenteren, durven én lachen.
Workshops kunnen het karakter hebben van een kennismaking, maar ook voor verdieping zorgen. Er kan toegewerkt worden naar een presentatie, of juist gefocust worden op het creatieve proces. In overleg kan de activiteit aansluiten op een thema van de klas of de school. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van theater workshops:
De middenbouw kan bijvoorbeeld gaan ‘Mime-spelen zonder woorden’. Negentig procent van alle communicatie gebeurt non-verbaal. Hoe leer je die lichaamstaal lezen, en hoe wordt je je bewust van wat je uitdrukt? Dat leren de leerlingen in deze workshop.

 

Of de leerlingen kunnen in de workshop ‘Meespeeltheater’ direct worden meegenomen in een fantasiewereld. De theaterdocent is en blijft in een rol. Er wordt niets uitgelegd. Zo wordt een klaslokaal ineens een plek vol avonturen, waarin kinderen worden uitgedaagd zich over te geven.

 

Alle workshops kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle workshops en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@cke.nl 040 2163267
Lars van Asten                Lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Musical
Theater

Data

In overleg.