PO - Theater & musical projecten

Bij theater en musical projecten gaan de kinderen improviseren, experimenteren, durven én lachen.

 

 Drama is leuk, grappig, veelzijdig en soms confronterend. Het maakt zelfbewust en geeft inzicht in jezelf én in anderen. Hoe zet je een typetje neer op basis van je eigen karaktereigenschappen, en hoe maak je die zó groot dat het heel grappig wordt?
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van theater projecten:
In het project 'Fouten maken mag' maken kinderen spelenderwijs kennis met de lol van het falen. Mislukken is onvermijdelijk, vallen en weer opstaan hoort erbij. Het project brengt naast een hoop plezier ook een verfrissende en relativerende kijk op de wereld.

 

De musical van groep 8 is hét moment van het jaar, een klassieker waar iedereen naar uitkijkt. Maar voor leerkrachten vaak geen kleine opgave. Onze vakdocent(en) kunnen ondersteuning bieden. Op het gebied, van theater, muziek of dans, of alle drie.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers        
Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Musical
Theater

Data

In overleg.