PO - Muziek workshops

Laat kinderen kennis maken met de muziek in een specifieke cultuur, of laat je verrassen door zelfgeschreven rapteksten van leerlingen. Muziek is meer dan zingen. Muziek is ook instrumenten of met je lijf leren kennen door het maken van (dans) bewegingen of composities.

 

 

Bij muziek workshops maken de kinderen kennis met meerdere muziekstijlen. Ook wordt er zelf muziek gemaakt, onder andere met (Orff) instrumenten. Het plezier staat hierbij voorop.
Workshops kunnen het karakter hebben van een kennismaking, maar ook voor verdieping zorgen. Er kan toegewerkt worden naar een presentatie, of juist gefocust worden op het creatieve proces. In overleg kan de activiteit aansluiten op een thema van de klas of de school. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van muziek workshops:
De kleuters kunnen een reis maken vol fantasie met allerlei leuke muziek. Ze luisteren naar muziek, zingen, bewegen en spelen op allerlei eenvoudige muziekinstrumenten in de workshop ‘De Rode Luchtballon’.

 

Voor alle leerjaren is er de workshop Ieder land een eigen taal. Muziek spreekt zijn eigen taal…. En toch heeft ieder land zijn eigen ritme en instrumenten. Denk aan de Afrikaanse trommels en de Braziliaanse feestelijke samba.

Alle workshops kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle workshops en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                Lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Analyserend
Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Musical
Muziek

Data

In overleg.