PO - Multimedia workshops

Tekenen met licht, zonder papier. Of een stopmotion filmpje maken, of aan de slag gaan met ‘videomapping’. Dit en meer komt aan bod bij multimedia!

 

 

De workshops multimedia zijn er voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Zoals het woord zegt word er tijdens deze lessen gebruik gemaakt van verschillende vormen van media, zoals foto’s maken met een iPad, of beelden projecteren op witte voorwerpen, waardoor het lijkt of dat voorwerp gaat bewegen, ineens van vorm verandert of van compleet ander materiaal is gemaakt (zie: workshop ‘Videomapping’).
Workshops kunnen het karakter hebben van een kennismaking, maar ook voor verdieping zorgen. Er kan toegewerkt worden naar een presentatie, of juist gefocust worden op het creatieve proces. In overleg kan de activiteit aansluiten op een thema van de klas of de school. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Bij ‘Pareidolische beelden & selfies’ maken leerlingen foto's van alledaagse voorwerpen waar ze een gezicht in zien. We bekijken welke vormen en lijnen erin zitten, en tot welke uitdrukking ze leiden. Wat heb je nodig om ergers wat anders in te zien, hoe denk je dat het werkt in je hersens?

Alle workshops kunnen op maat voor u worden aangepast. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle workshops en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Mediacreativiteit

Data

In overleg.