PO - Multimedia projecten

Digitaal aan de slag! Bijvoorbeeld zelf een film maken met behulp van een iPad.
 

De projecten multimedia zijn er voor de bovenbouw van het primair onderwijs.
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van multimedia projecten:
In de projecten ‘De waarheid en niets dan de waarheid’ en ‘Naar de maan en terug’ gaan de leerlingen aan de slag om een film te maken met de iPad, waarbij het ene project gaat over fictie en de andere over non-fictie. De kinderen leren hoe je een verhaal vertelt met beelden. Ze leren ook de trucjes en manieren die gebruikt worden om het publiek te sturen en zelfs voor de gek te houden. Zo leren ze ‘begrijpend kijken’. En natuurlijk testen ze die kennis in een eigengemaakte IPad film, van productie, filmen.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers        
Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Mediacreativiteit

Data

In overleg.