PO - Design projecten

Samen, in groepjes nadenken over hoe je een situatie kunt verbeteren, zoals een leefstijl gezonder maken of de school zelf verbeteren voor iedereen.

De designprojecten zijn er voor groep 7 en 8. Designers kijken anders naar de wereld om hen heen. Daardoor zien ze kansen voor verbetering én creatieve oplossingen waar anderen minder snel aan denken. In deze project worden leerlingen uitgedaagd te kijken en te denken als een designer.
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van design projecten:
In het project ‘De Ideale School’ krijgt elk designteam een designkoffer vol ‘tools’ om tot nieuwe inzichten te komen om de school te verbeteren. We gaan onderzoeken, brainstormen en vragen stellen, en daarna ideeën en oplossingen bedenken. Daarvan visualiseren we er één, door middel van een prototype, service, belevenis of activiteit.

 

Leerlingen worden in het project ‘Design4TheFittest’ uitgedaagd om samen met ontwerpers en gezondheidsexperts een gezonde leefstijl onder jeugd te stimuleren. Dit gebeurt door middel van co-design, waarbij ontwerpers met eindgebruikers samen nieuwe ideeën onderzoeken, ontwikkelen en ontwerpen.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@cke.nl 040 2163267
Lars van Asten                Lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Analyserend
Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Design

Data

In overleg.