PO - Dans workshops

Dansen als een ober, Justin Bieber of een zeerover? Of juist hiphoppen en breakdancen met popping en locking? In elke dansworkshop komt er wel een gave stijl aan bod. En soms kunnen de kinderen meedoen aan een echte dance battle!

 

 

Tijdens de workshops dans maken de kinderen kennis met één of meerdere dansstijlen en werken vanuit dansexpressie. De eigen creativiteit wordt ook aangesproken in de lessen.
Workshops kunnen het karakter hebben van een kennismaking, maar ook voor verdieping zorgen. Er kan toegewerkt worden naar een presentatie, of juist gefocust worden op het creatieve proces. In overleg kan de activiteit aansluiten op een thema van de klas of de school. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van dans workshops:
In de workshop ‘Dansen met linten’ voor de onderbouw bedenken de kinderen zelf manieren om met hun slinger te dansen. Ze dansen op de plek en door de zaal op muziek met een duidelijk verschil in refrein en couplet. Vervolgens gaan ze zelf als slinger dansen; slinger, draaien hoog en laag en soms stilliggen in een mooie vorm. Het dansplezier staat voorop!

 

De oudste kinderen kunnen zich onder andere uitleven in de workshop ‘Capoeira’. Dat is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. Veel breakdance bewegingen komen hieruit voort.

 

Alle workshops kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle workshops en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@cke.nl 040 2163267
Lars van Asten                Lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Dans
Musical
Muziek

Data

In overleg.