PO - Dans projecten

Kinderen hebben behoefte aan beweging. In dans kunnen ze zich uitleven én zich uiten.


 

 

Tijdens de projecten dans maken de kinderen kennis met één of meerdere dansstijlen en werken vanuit dansexpressie. De eigen creativiteit wordt ook aangesproken in de lessen.
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van dans projecten:
Een voorbeeld voor groep 7-8 is het project ‘Flashmob’ , waarin ze een eigen dans gaan maken en instuderen.

 

De musical van groep 8 is hét moment van het jaar, een klassieker waar iedereen naar uitkijkt. Maar voor leerkrachten vaak geen kleine opgave. Onze vakdocent(en) kunnen ondersteuning bieden. Op het gebied, van theater, muziek of dans, of alle drie.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Dans

Data

In overleg.