PO - Beeldend projecten

Tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen, beeldhouwen, edelsmeden, druktechnieken, graffiti, fotografie, film… eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het CKE is er in thuis.

Bij beeldende projecten maken de kinderen kennis met diverse materialen en technieken. Zowel het ruimtelijk werk als het platte vlak kunnen aan bod komen. De actieve lessen worden gewoon op school in de klas verzorgd door goede kunstenaars die allemaal ook professionele vakdocenten zijn.
CKE heeft de afgelopen jaren vele projecten ontwikkeld voor en met scholen. Deze projecten kunnen andere scholen op ideeën brengen of als impuls dienen voor een eigen project op maat. Een project bestaat uit meerdere lessen die verdeeld over een aantal dagen of weken worden uitgevoerd. Het gaat om een afgerond geheel. De lessen kunnen toewerken naar een presentatie of juist gericht zijn op het proces en de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. In al onze activiteiten zijn de doorlopende leerlijnen voor cultuureducatie de “onderlegger”.

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van beeldende projecten:
In het project ‘Spel van lijnen vlakken’ staat De Stijl, een uitgesproken én Nederlandse kunstbeweging, centraal. De Stijl is onder andere bekend door Mondriaan. We laten ons inspireren door De Stijl-kopstukken als Theo Van Doesburg en Gerrit Rietveld. We onderzoeken hoe je in alledaagse voorwerpen lijnen, vlakken en ritmes kan zien, hoe je de vertaling maakt van figuratief naar abstract, en van 3D naar 2D.

 

De midden- en bovenbouw kan ook aan de slag gaan met het bedenken van een ‘Wondermachine’ om de wereld mooier en gezonder te maken. De kinderen gaan op ontdekkingsreis langs bekende uitvinders en kunstenaars. Jules Verne, Edison, Daan Roosengaade, maar ook Willie Wortel.

 

Alle projecten kunnen op maat voor u worden aangepast. Met name voor de jongste doelgroepen werken wij veelal op maat. Het speciaal basisonderwijs (SBO) kan ook bij het CKE terecht voor workshops op maat!

 


Voor een overzicht van alle projecten en meer informatie klik hier.
Of neem contact op met een van onderstaande medewerkers:

Ellen Steenbakkers         Ellen.Steenbakkers@CKE.NL 040 2163267
Lars van Asten                 lars.vanasten@cke.nl 040 2163215

Leerdoelen

Creërend
Reflectief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Beeldend

Data

In overleg.