Pbones

Wie echt wil weten hoe muziek werkt, hoe een symfonieorkest in elkaar zit en hoe een muziekstuk tot stand komt, kan het beste zelf muziek maken. De philharmonie zuidnederland biedt daarom ook diverse creatieve workshops aan. Deze zijn op de wens van de school aan te passen.

Tromboneles in een notendop, dat is Pbones. In de bovenbouw van het primair onderwijs besluiten leerlingen vaak of ze zelf een instrument willen leren bespelen. Tijdens de workshop Pbones leren ze alvast hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich artiest te voelen. Een unieke belevenis. Trombonist Mark Boonstra neemt voor elke leerling een kleurige trombone mee en stoomt een hele klas in een mum van tijd klaar voor een swingend optreden.

In het lesmateriaal zien leerlingen hoe ze, als trombonisten in de dop, hun lippen moeten gebruiken. In drie workshops leren de jonge gasten vervolgens blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het is mogelijk meerdere klassen tegelijk te laten optreden en zo de gymzaal of het schoolplein om te dopen tot een concertlocatie.

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

Data

Beperkt beschikbaar, data in overleg met de school