One take

Een energieke workshop volgen waarbij het advies is: ‘hoe gekker, hoe beter’. Wie wil dat nu niet? Dansen, rennen, springen en playbacken is het motto. Schroom? Die werp je vanzelf af, geen punt. Iedereen doet mee, vrienden, iedereen doet gek. Neem al je creativiteit mee en gooi die erin. Echt hilarisch. Wat je eraan overhoudt? Een heuse videoclip, starring you and your friends or colleagues!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

In deze workshop maken deelnemers samen een videoclip (lipdub). Zo’n lipdub wordt in één keer opgenomen volgens een route die de deelnemers zelf invullen. Bijvoorbeeld van een kamer via de trap naar een hal en dan door naar buiten. Om de beurt verschijnen de deelnemers op deze route voor de camera en playbacken een deel van een zelfgekozen liedje.

In het eerste deel van de workshop kunnen ze daarmee oefenen, daarna volgt de opname in één run. Voor groepen die de lipdub meer inhoud willen geven – bijvoorbeeld een bedrijfsvisie uitbeelden - bestaat de One take plus workshop. Na het bekijken van voorbeelden bedenken de deelnemers de inhoud van de videoclip en verwerken de ideeën in de route. Daarna gaat de camera draaien: one take!

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf  opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/ Mediacreativiteit (PO)

Disciplines

Beeldend
Mediacreativiteit

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Communiceren
Samenwerken

Data

In overleg