CMK

MANKIND - De Stilte

Dansen tussen licht en donker

De mensheid is in de Engelse taal een mooi samengesteld woord, MANKIND. Man en kind, nooit volwassen, in de groei, onderweg. Wie de mens een plaats geeft in het universum ziet niet eens een stip.In de kosmische tijd is de lengte van een mensenleven te verwaarlozen. En toch willen we belangrijk zijn. We hebben er alles voor over.

Over het raadsel dat mens heet, maakt dansgezelschap de Stilte een avontuurlijk spel van licht en ruimte. Met een hoofdrol voor de op maat gemaakte muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch, de belichting van Uri Rapaport en de sprankelende choreografie van Jack Timmermans, waarin de dansers ons meevoeren.

Mankind biedt een beleving waarin jong en oud de ruimte krijgt om er een eigen wereld in te ontdekken.

 

We bouwen en breken, klimmen en dalen, bevechten elkaar, eerlijk en oneerlijk, rechtstreeks en via een omweg. We willen ruimte, we willen bepalen, we worden bepaald en we worden beknot. we willen de vrijheid voor onszelf, we ontnemen de vrijheid van een ander. Zozo, wordt het een zware, belerende voorstelling? Nee, zeker niet. Het wordt een avontuur van licht n donker, een beleving die elk kind de ruimte geeft er zijn eigen wereld in te ontdekken.

Bij deelname vanuit aanbod Regeling CmK wordt er door het gezelschap een voorbereidende/reflectie workshop in de klas gegeven (60 minuten)

Leerdoelen

Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Dans
Muziek

Data

13 juni 2019