WORKSHOP Lego Robotica

Je eigen robot bouwen, programmeren en besturen. Lijkt je dat oneindig moeilijk? Nee, hoor, iedereen kan de basis daarvan leren in deze workshop. Heel uitdagend om te doen, zeker met vrienden en vriendinnen of met collega's! Je leert ook slim na te denken en problemen op te lossen. En de robot? Die kun je allerlei opdrachten geven. Makkelijke? Waarom geen moeilijke? Kan ook! Je wordt een echte ‘techie’ met deze workshop! En wat dacht je van een robot thuis of op het werk? Je kunt hem nu maken en besturen, dus wat let je....?

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie.

 

Inhoud workshop

Aan de slag met 21th Century Skills in deze stoere workshop. Deelnemers groeien in hun probleemoplossend vermogen en in hun creatief en kritisch denken. Met de EV3 en Lego We Do  gaan deelnemers in teams een robot challenge aan. Ze bouwen samen een robot en besturen deze door zelf het programma te schrijven. De basis van programmeren is voor iedereen te leren. Tijdens de workshop gaan deelnemers de robot steeds moeilijkere opdrachten geven. Er zijn verschillende challenges waaruit gekozen kan worden. Van maatschappelijke thema’s tot fun, van beginner tot expert. Deze workshop biedt volop inspiratie om de stap naar de First Lego League te maken.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Overige

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken

Data

In overleg