WORKSHOP Graffiti

Heb jij dat ook vaak? Dat je mond openvalt bij zo’n kolossale graffiti-tekening op een muur of tunnelwand? Onbereikbaar mooi, lijkt het wel. Maar onbereikbaar? Nee hoor, ook de graffiti-artiesten ‘van die muur’ zijn ooit met hun eerste spuitbusje begonnen. Effecten uitproberen, experimenteren met materialen. Van klein naar groot. Deze workshop geeft je die basis al in een heel kort tijdsbestek. Je kunt je helemaal uitleven. En zie je jezelf er later niet op uittrekken om ongevraagd buitenmuren te verfraaien, wat dacht je dan van binnenpanelen? (Kinder)kamers, bedrijfskantines, eigen tuinschuttingen, genoeg oppervlakte voor jouw creativiteit en die van je vrienden, vriendinnen of collega’s! Na deze workshop gaan je handen vanzelf jeuken als je een spuitbus ziet….

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

Graffiti. Overal waar je komt, zie je deze spuitbustekeningen. Dat het een volwassen kunstvorm is, bewijst onder meer De Berenkuil in Eindhoven. Daar vind je de fraaiste creaties. Het zijn plekken waar kunstenaars zich uitleven, hun verhaal vertellen of hun boodschap overbrengen. In deze workshop worden de deelnemers stap voor stap ingewijd in de wereld van het graffiti spuiten. Ze maken ook een eigen kunstwerk. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van deskundigen. De deelnemers zullen ervaren hoe uitdagend het is om zich op deze manier te uiten. Het is een mooi vervolg op creatieve schoolvakken, zoals tekenen en handenarbeid.

De workshop kent 2 varianten:

·         Graffiti spuiten op houten platen.

·         Street art op canvas met sjablonen, stiften, plaksels etc.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf  opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Beeldend

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken

Data

In overleg