CMK

De Koning is Liefhebber CMK

Concertbezoek én zelf actief muziek maken. Met de klas ga je naar ons eigen Eindhovense Muziekgebouw waar philharmonie zuidnederland een prachtig theaterconcert geeft. Saai.... helemaal niet! Er wordt een spannend verhaal verteld door acteurs en maar liefst 60 musici.


In dit project voegen philharmonie zuidnederland en CKE hun kwaliteiten samen en brengen kinderen in contact met muziek en muziekinstrumenten door een concertbezoek én door zelf actief muziek te maken.

Voorafgaand maak je kennis met een aantal muziekinstrumenten en muzikanten, die je ook straks in het concert hoort. Onze ‘Muziekkoning’ (vakdocent muziek), brengt deze de klas in samen met een 'lakei'; een van de musici van het orkest die zijn/haar eigen muziekinstrument laat zien en horen. De Koning vertelt over muziek, laat de instrumenten zien en horen en je mag er ook zelf op spelen. Ook zijn er voorbereidende lessen ontwikkeld die de leerkracht zelf kan geven in de klas.

Vervolgens bezoek je het concert. Het verhaal van de voorstelling gaat als volgt: De ‘buurman’ (de hoofdpersoon) is een grote liefhebber van muziek; hij houdt vreselijk veel van muziekinstrumenten en heeft alleen hier oog en oor voor. En niet voor zijn buurvrouw. Maar zij heeft nu juist een oogje op hém. Ook zij zit vol van muziek. Lukt het deze energieke dame om de buurman met haar muziek en haar prachtige muziekpoppen te verleiden?

Bekende werken uit het repertoire van het symfonieorkest, waaronder muziek van Dvorák, Sibelius, Ravel, Bizet en muziek uit The Lord of the Rings dagen de leerlingen uit gevoelens van jaloezie, moedeloosheid, afgunst, hoop en liefde op eigen manier mee te beleven. Tot slot zingen de leerlingen als ontknoping uit volle borst mee.

Data: De lessen kunnen voorafgaand aan het concert in overleg gepland worden. Het concertbezoek van "De Liefhebber" vindt plaats op 16 juni 2020 in het Muziekgebouw in Eindhoven.

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO
SBO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Data

Lessen in overleg, concertbezoek op dinsdag 16 juni 2020