CMK

De Kleine Prins - Bovenste knoopje Open

Poëtisch muziektheater over opgroeien, rare grote mensen en liefde

Op een nacht stort Anton van Eierpuree met zijn vliegtuig neer in de Sahara. Hij is helemaal alleen in het midden van de grootste woestijn van de wereld. Na zes lange dagen begint hij, oververhit en doodmoe, dingen te zien die er eigenlijk helemaal niet zijn. Dan verschijnt de Kleine Prins. Hij herinnert Anton aan dat wat hij was kwijtgeraakt. Wanneer iets onzichtbaar is, kun je het namelijk snel vergeten.

Bovenste Knoopje Open baseert zich op het geliefde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Vanuit hun cabaretachtergrond voegen zij een eigen geluid toe aan dit verhaal. Met behulp van liedjes vertellen zij hun versie van De Kleine Prins. Een voorstelling over grote mensen en hun hebbelijkheden. Over vriendschap. En bovenal, onzichtbaar voor het oog, de liefde.

Over Bovenste Knoopje Open
Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk en geëngageerd cabaret. Hun voorstellingen zijn poëtisch, integer en allesbehalve betuttelend. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in klank en woord. Eerder speelden deze 2 acteurs voor Valentijn Productiehuis De Kleine Vuurtorenwachter met succes door heel het land.

 

Leerdoelen

Creërend
Receptief

Doelgroep

PO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)

Disciplines

Muziek
Theater

Data

9 en 10 november 2020