Capoeira

Ben je muzikaal sportief of sportief muzikaal? Is er eigenlijk verschil? Ach, wat maakt het ook uit. In deze workshop mixen we muziek en sport en daar kom je altijd lekker verfrist en geïnspireerd uit tevoorschijn. Heel apart, Capoeira, zeker ook om met vrienden, vriendinnen of met collega's te doen! Het is niet zomaar sport, maar eerder een dansende vechtkunst, zoals slaven die vroeger beoefenden. Je haalt er niet alleen met je lichaam veel uit, maar mentaal ook, dat zul je ervaren. Het is ook nog eens heel laagdrempelig: iedereen kan het. 

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

Capoeira is een Braziliaanse ‘dansende’ vechtkunst waarin diverse basiselementen aan bod komen: muziek, vechten, acrobatiek en dans, met dansstijlen uit diverse tijdsperioden en culturen. Na een korte warming-up, uitleg over basisbewegingen, het uittesten van de instrumenten en het smeren van de stembanden gaan de deelnemers aan de slag met de bewegingen. Aspecten die aan bod komen, zijn reactievermogen, snelheid, weerbaarheid, zelfvertrouwen, leren vallen, omgaan met elkaar, samenwerken. De workshop kan worden afgesloten met een presentatie waarin de deelnemers laten zien wat ze hebben geleerd. Ook afsluitende Capoeira battles zijn mogelijk. Daarbij nemen tweetallen het tegen elkaar op, terwijl de rest van de groep hen begeleidt met instrumenten en zang. Door de veelheid van elementen is Capoeira geschikt voor iedereen.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

PO
VO

Programmalijn

Muziek/Dans/Drama/Literatuur (PO)

Disciplines

Overige

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Samenwerken

Data

In overleg