Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

Aan de slag in 1486! - preHistorisch Dorp

Weet jij al wat je later worden wil? Brandweerman misschien? Of juf? Het geeft niks als je het nog niet weet – je hebt nog tijd genoeg om erover na te denken! In de middeleeuwen was dat anders. Toen gingen kinderen niet naar groep 5 of 6 maar werkten zij als leerling bij een ambachtsman. Dat waren mensen die een bepaald beroep, een ambacht, uitoefenden. Zij waren timmerman bijvoorbeeld. Of bierbrouwer, wever of spinster. Je wist dus al heel vroeg wat jij later zou worden!

In het preHistorisch Dorp kun je zélf ervaren hoe het is om leerling te zijn van een ambachtsman. We nemen je mee naar het jaar 1486. Door zelf aan de slag te gaan met ambachten zoals mergel bewerken, touw slaan, tin gieten en vilten krijg je een goed idee van hoe het vroeger was!
Voor dit programma werken we klassikaal. Na een korte introductie over het leven in de middeleeuwen gaan we aan de slag met minimaal twee ambachten. Uiteindelijk is er tijd voor reflectie – is het fijn om zo vroeg al te weten wat je in de toekomst gaat doen? Als je in de middeleeuwen zou leven, welk ambacht zou dan je voorkeur hebben? Na deze activiteit weet je ook of je misschien wel liever in de middeleeuwen zou willen blijven!

Website

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

preHistorisch Dorp

Losse inkoopprijs

Onderdeel van het Kunstmenu

Datum

Aangeboden in april, mei, juni 2021 op woensdagochtenden van 9:00 tot 10:30 en van 10:45 tot 12:15 uur

Schooljaar

2020-2021

Duur

90 minuten

Minimaal aantal leerlingen

deelname per klas

Vereiste aantal begeleiders

1 begeleider op 5 leerlingen

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Disciplines

Cultureel erfgoed