WORKSHOP 3D-pennen

Vind je het leuk om te tekenen? Leg het gewone potlood dan neer en probeer een 3D-pen uit. Dan ga je de diepte én de hoogte in en word je een ware kunstenaar. Met je tekenkunst ontwerp je eigen producten. Het geheim? De 3D-pennen zijn niet gevuld met inkt, maar met plastic vullingen. Je kunt er leuke driedimensionele voorwerpen mee maken, gewoon door te tekenen. Echt een niet te missen workshop voor creatievelingen. En neem je vrienden en vriendinnen of collega's mee. Zeker weten dat jullie na de workshop allemaal een 3D-pen gaan aanschaffen!

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

3D-pennen is een nieuwe en toegankelijke techniek in de technologie en beeldende kunst. In deze workshop leggen de deelnemers de verbinding tussen kunst en technologie en gaan ze zelf ontwerpen in 3D. Ze ontdekken wat ze met deze technologie kunnen en worden zelf de makers van hun eigen product. Na een korte uitleg over de

opkomst en de toekomst van het 3D-printen in de brainport regio gaan deelnemers aan de slag met een eigen ontwerp. Van een platte tekening maken de deelnemers een

driedimensionaal figuur met de 3D pennen. Voorafgaand aan de workshop wordt bepaald met welk thema ze gaan werken en op welke manier deelnemers het kunnen gaan toepassen.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Beeldend

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit

Data

In overleg