Pennings Foundation

De fotografie heeft razendsnel opgang gemaakt als het belangrijkste medium voor sociale communicatie. Iedereen maakt en verspreidt beelden. Gewoon omdat het leuk is, om te delen wat je interessant of belangrijk vindt maar ook om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Maar beelden zijn ook complex en dubbelzinnig.

Stichting Pennings Foundation is een presentatie- en kennisplatform op het gebied van fotografie, nieuwe mediakunst en videokunst voor kunstenaars en publiek.

Aan de hand van sprekende tentoonstellingen bieden wij workshops op maat aan, mogelijk met de betreffende kunstenaar voor de hoogste klassen basisonderwijs en het voortgezet onderwijs waarbij thema’s en vragen aan bod komen rond het maken van beelden en bewustwording van wat je ziet en hoe je je wilt laten zien. Denk aan leerdoelen als:

·         het vermogen om te visualiseren

·         het kunnen verbeelden van een bepaald thema, vraag of idee.

·         Het maken van een beeldverhaal

·         Het kunnen interpreteren van beelden; wat is schijn, wat is werkelijkheid, welke boodschap wordt uitgedragen, met welk doel?

Een voorbeeld is tentoonstelling Ephemeral Photographs van Willem Populier medio februari 2020. Willem Popelier (Eindhoven, 1982) is een beeldend kunstenaar die fotografie gebruikt als medium. Hij richt zich vooral op de populaire beeldcultuur. In The Do-It-Yourselfie Guide onderzoekt de wijze waarop we onszelf willen afbeelden op social media en de ongeschreven regels die we daarbij hanteren.

 

De komende maanden zal op onze website meer informatie verschijnen over het educatieve programma voor het komende leerjaar.