De Angstfabriek

Critical Mass Presenteert DE ANGSTFABRIEK - een interactieve ervaring over onze maatschappelijke angsten.

De Angstfabriek staat van 23 augustus t/m 3 november op het Ketelhuisplein in Eindhoven. De Angstfabriek is een theatrale ervaring met escape room elementen, waarin de leerlingen zelf een belangrijke rol spelen.

In de Angstfabriek neem je stapje voor stapje onze angstcultuur onder de loep met behulp van multimediale installaties. Zo bouwen leerlingen hun eigen angstbericht, testen we fysieke reacties via VR-brillen en duiken we de veiligheidsindustrie in met behulp van augmented reality.  Leerlingen ontdekken  hoe onze angsten - voor terrorisme, vaccinaties, vluchtelingen, klimaatverandering, etc. - worden aangewakkerd, wat dit met ons doet en hoe dit, als we niet opletten, leidt tot de afbrokkeling van onze privacy en rechten.

Critical Mass biedt de Angstfabriek aan voor de bovenbouw VO, à € 175 per klas van maximaal 30 scholieren, dit bedrag is ook te voldoen met de Cultuurkaart. 

Voor grotere groepen of meerdere klassen tegelijkertijd is een parallelle workshop beschikbaar over mediawijsheid gerelateerd aan de Angstfabriek. Daarnaast worden er prikkelende podcasts en bijzondere randevenementen gelanceerd.

Stuur een mail naar lisanne@criticalmass.nl voor meer informatie.